У кожній справі є свої секрети. У розведенні кроликів їх теж чимало. Початківцям необхідно якомога більше читати і дізнаватися про обрану
справу, так можна буде отримати найкращі результати за вагою і хорошу
шовковисту шкурку.
Скільки потрібно заготовити корми на зиму?
Для
невеликої кролячій сім'ї потрібно закупити близько 100 кілограм сіна і
115 кг коренеплодів (необов'язково морква, підійдуть також буряк, ріпа,
картопля, гарбуз і кабачки). У літню пору основний раціон - зелена трава. Її потрібно давати, починаючи з травня.
Не зайвим придбанням для початківця кролівника буде зернодробарка. З її допомогою можна подрібнити овес, ячмінь, кукурудзу. Разом з висівками і макухою дрібне зерно можна запарити і давати кролику, який знаходиться на вирощуванні на м'ясо. Це допоможе значно підвищити вагу тушки перед забоєм. Добре також додавати зерно в корм для годуючих самок. В цьому випадку його потрібно пророщувати, тим самим підвищуючи кількість протеїнів.
Які коренеплоди можна використовувати?
Вище ми вже торкалися теми коренеплодів. В даний час спеціалізований комбікорм для кролів дуже дорогий, тому
варто підвищити вміст в раціоні соковитих кормів, які можна виростити на
особистому підсобному господарстві.
Морква, яка вважається улюбленими ласощами зайчат і кроликів, має досить невисоку врожайність і трудомісткий догляд. Часто з цих причин її замінюють на інші культури. Добре замінювати моркву на топінамбур. Ця культура багаторічна і догляд за нею вельми простий. Зростає топінамбур як бур'ян і може зайняти досить великі площі.
З альтернативних культур можна також звернути увагу на куузіку - схрещена з бруквою капуста. Вага одного коренеплоду досягає 7 кілограм. Після того як ви пропустите такий овоч через крмоподрібнювач, вистачить на мішанку для великого поголів'я.
Високою врожайністю відрізняється гарбуз. Його можна додавати до зернового корму в сирому вигляді. Він
підвищує лактацію у годуючих самок, а насіння гарбуза сприяє
виведенню з організму гризунів глистів у молодого поголів'я. Гарбуз добре зберігається і його добре давати за 1-1.5 місяці перед забоєм. При споживанні сирого, подрібненого гарбуза можна поліпшити смак і якість м'яса.
Ключові слова:
Немає ключових слів для цієї статті: