Кожен
успішний фермер, який піклується про якісне харчування своїх тварин,
знає, що кожній з них потрібен не тільки свій, певний раціон
харчування, але і подача його в певному виді, для кращого засвоєння їжі і
корисних елементів. Дуже важливо, щоб корм в організмі тварини не застоювався, а повністю перетравлювався. Тільки в такому випадку ваші тварини будуть здорові, так як отримають всю необхідну добову норму поживних речовин. Це дозволить їм швидко набирати вагу. Можна, звичайно, купувати готові корми, однак як показує практика, тварини вважають за краще вживати натуральну їжу.
Незамінним помічником для підготовки кормів для тварин є корморізка. Основний принцип всіх корморізок це подрібнення кормів. Подрібнення кормів різними корморізками неоднакове. Одні ріжуть на пластинки, інші на шматочки, треті перетворюють їх в мязгу, четверті дроблять. Працюють корморізки від електродвигуна.
Всі корморізки мають ковш, в який завантажується корм. Далі, під силою тяжіння корм поступово переміщається вниз до випускного отвору, де піддається ударам ножів, які поміщені на обертовому вертикальному (рідше горизонтальному) диску або барабані. На сучасних корморізках ножі сконструйовані так, що корм весь, без залишку подрібнюється рівномірно.
Величину або фракції корму, на які він подрібнюється, можна самостійно встановити зміною однієї форми ножів на іншу. Перед подачею корму в ковш бажано очистити його, промити від налиплого бруду і сміття.
Велика худобу воліє їсти коренеплоди, які подрібнені на великі пластини, ніж на дрібні, які вона ковтає цілком. Щоб змішати коренеплоди з сіном і солом'яною січкою, їх вигідніше розрізати на пластинки, ніж перетворювати в мязгу. Так як в цьому випадку втрачається багато соку. Тому коренеплоди ріжуться на пластинки. Для великої рогатої худоби краще подрібнювати корм на шматочки ширина, яких від 36 мм до цілого розрізу кореня або бульби, товщина до 16 мм; для овець 18-20 мм ширини і 12-15 мм товщини.
Незамінним помічником для підготовки кормів для тварин є корморізка. Основний принцип всіх корморізок це подрібнення кормів. Подрібнення кормів різними корморізками неоднакове. Одні ріжуть на пластинки, інші на шматочки, треті перетворюють їх в мязгу, четверті дроблять. Працюють корморізки від електродвигуна.
Всі корморізки мають ковш, в який завантажується корм. Далі, під силою тяжіння корм поступово переміщається вниз до випускного отвору, де піддається ударам ножів, які поміщені на обертовому вертикальному (рідше горизонтальному) диску або барабані. На сучасних корморізках ножі сконструйовані так, що корм весь, без залишку подрібнюється рівномірно.
Величину або фракції корму, на які він подрібнюється, можна самостійно встановити зміною однієї форми ножів на іншу. Перед подачею корму в ковш бажано очистити його, промити від налиплого бруду і сміття.
Велика худобу воліє їсти коренеплоди, які подрібнені на великі пластини, ніж на дрібні, які вона ковтає цілком. Щоб змішати коренеплоди з сіном і солом'яною січкою, їх вигідніше розрізати на пластинки, ніж перетворювати в мязгу. Так як в цьому випадку втрачається багато соку. Тому коренеплоди ріжуться на пластинки. Для великої рогатої худоби краще подрібнювати корм на шматочки ширина, яких від 36 мм до цілого розрізу кореня або бульби, товщина до 16 мм; для овець 18-20 мм ширини і 12-15 мм товщини.