Екологічно чистий молочний продукт - це запорука здоров'я нас і наших дітей. На жаль, на сьогоднішній день якість молока, вершків, сметани або масла залишає бажати кращого, тому все більша кількість споживачів воліють виробляти цю продукцію самостійно, а не купувати в магазинах.
Вершкове масло здавна було гостем на будь-якому столі - додати його в кашу або намазати на хліб счіталось обязательним умовою смачної і здорової їжі. У вершковому маслі, вершках і сметані містяться такі важливі елементи для нормального функціонування нашого організму, як кальцій і вітамін А. Саме з їх допомогою відбувається зростання і формування кісткової тканини, волосся, нігтів.
Щоб купити сепаратор, необхідно визначитися з безліччю факторів. Найважливіший з них - тип приводу пристрою. Справа в тому, що агрегати електричного типу - це потужні машини для переробки великого літражу свіжонадоєне молока. Вони незамінні в великих фермерських господарствах, а ось в звичайних домашніх умовахвиглядатимуть більш ніж дивно.
Механічні агрегати дозволяють контролювати весь процес переробки молочної продукції. Це досить міцні механізми, які перш за виготовлялися самостійно з дерева міцних порід або глини. Навіть сьогодні кожен споживач може вручну виготовити сепаратор для молока, однак чи варто витрачати на це час і сили, якщо за досить прийнятними цінами придбати агрегат для переробки молока можна в інтернет-магазині.
Купивши пристрій з електричним або механічним приводом, необхідно залити в його чашу молоко (головне, щоб воно було свіжим) і запустити його в дію. При цьому слід дотримуватися дві умови:
- якщо ви використовуєте агрегат з електричним типом, неприпустимі збої електричного струму - від цього постраждає якість вершків, та й сам апарат може легко зламатися;
- заповнювати чашу для молочної продукції необхідно не менше ніж на чверть від мінімальної планки.
Після закінчення роботи апарат слід ретельно промити. Використовувати абразивні миючі засоби при цьому небажано, краще обмежитися теплим содовим розчином.
