Вершкове масло - це вторинний молочний продукт, що володіє високою харчовою цінністю. Його вживають, додаючи в каші, намазуючи на хліб. Цей продукт унікальний завдяки вітаміну А, який входить до його складу. Жодне інше рослинне масло його не містить. А адже саме цей вітамін відповідає за зір, стан кісток, волосся і шкіри.
Якщо ви володієте великим фермерським господарством, без такого пристрою, як маслобойка, вам не обійтися. Літраж сцеженного молока часом буває настільки великий, що в свіжому вигляді реалізувати його не представляється можливим. Вторинний молочний продукт - це цінне джерело вітамінів і мікроелементів, що зберігається більш тривалий час, ніж свіже молоко. Тому його виготовлення вигідно подвійно.
Олійницю можна використовувати і в домашніх умовах, щоб виробляти масло для ваших дітей, онуків або інших родичів. Такі агрегати, як правило, мають механічний тип дії, тобто виготовлення продукції буде залежати лише від ваших фізичних зусиль, зате ви будете контролювати весь процес. Купуючи таке обладнання, пам'ятайте, що кришка повинна бути прозорою, щоб ви відстежували консистенцію продукту.
При електричному приводі весь процес виробництва буде тривати не більше 20 хвилин, пристрої ручного типу зажадають трохи більше часу - від півгодини.
Пристрої розрізняються і за матеріалом виготовлення:
• металеві;
• дерев'яні;
• бляшані;
• з пластика.
Більшою популярністю користуються металеві, оскільки вони дуже міцні і не потребують особливого догляду - процес очищення дуже простий, не потрібно вдаватися до абразивних засобів, досить теплого содового розчину. Пластикові агрегати популярні в силу їх меншої вартості. Дерев'яні - оскільки зберігають температуру молочної продукції набагато довше, ніж аналоги з іншого матеріалу.